woensdag 2 juli 2008

Weerbericht post factum


Foligno

Spoleto
Onze week Umbrië is half, laat ik het dus maar eventjes over het weer hebben. Dat is tot hiertoe niet geweest wat wij denken Italiaans te zijn. zondag was het vrij bewolkt, maar we kregen toch nog veel zon. Maandag viel er al meer regen, en dinsdag in Perugia was het kil, met veel wind en regen. Woensdag heeft het heel de dag onverdroten geregend. Pas om zes uur kwamen er opklaringen boven Assisi, en was de hemel bijna mooi klaar.

We houden het dan maar rustig, en Noortje wilde ook wel eens wat winkels zien. Wij naar Foligno for some shopping, maar helaas waren alle winkels dicht: sosta tot vier uur. Siesta zeggen de Iberiërs dan. Maar niet getreurd: wij verder naar Spoleto: daar zijn de winkels wel open, maar een kermis blijkt ook in Italië een geseling waard te zijn: we dienen eerst een steile bergop te overwinnen. En ondertussen blijft het nattig. Noortje bekijkt etalages, maar vindt niets naar haar gading. De schoenen zijn te duur, of de druiven te zuur. er wordt dus niet geconsumeerd. Op de terugweg zien we Trevi zeer mooi op een heuveltop liggen, maar we rijden er niet naartoe: alles lijkt vandaag wel in het teken van water te staan, en echte Belgen weten: trop is te veel.

We eten vandaag thuis, in de bed & breakfast: ook die mogelijkheid geeft ons onderkomen. Noortje maakt 'spaghetti op zijn Fonteinstraats', en dat is nog altijd zeer lekker. Stel je voor dat we biefstuk-friet hadden gegeten hier: dat doe je niet. We houden het bij 's lands wijs, 's lands eer, maar dan wel op zijn Belgisch.

Geen opmerkingen: