vrijdag 31 juli 2009

Zingende revolutie? Een Vlaamse variant

In 'De Standaard' kun je 'Kreten & Gefluister' lezen, een rubriekje met nieuws in de marge over de binnenlandse politiek. Nieuws in de marge, soms gewoon over marginalen in de politiek. Woensdag 29 juli stootte ik op een nieuwe strategie die Vlaanderen op den duur het belang zou geven dat het toekomt. Het tekstje gaat zo:

'In andere landen was er al lang een burgeroorlog uitgebroken of was er een coup gepleegd op de regering. Maar wij, geduldige Vlamingen, wachten af. (...) Zijn wij gek of onnozel? Ik denk beide. Er moet iets gebeuren. Vlaanderen moet onafhankelijk worden en zijn eigen huishouden beheren. (...) Soms hoop ik op een organisatie als de IRA, misschien iets minder gewelddadig, maar toch genoeg om de schrik erin te krijgen en de zaken te bespoedigen.'

Schepper van dit denkwerk is ene Janice Laureyssens, voorzitter van de Vlaams Belangafdeling in Borgerhout, die volgens de krant 'op haar weblog redelijk wanhopig klinkt'. 'Zijn wij gek of onnozel?' is de schitterende vraag die Janice in de eerste persoon enkelvoud eens moet stellen. De vraag stellen is ze beantwoorden, zeg je dan.

Geen opmerkingen: